Roze vrijdag

Het was eigenlijk een dag als alle andere “voorleesdagen”. Een warm onthaal bij de deur, gekletst over van alles en nog wat en weer een hele stapel boeken doorgewerkt.
M. had inmiddels de bibliotheek weer bezocht en liet trots de boeken zien die ze zelf had uitgezocht.  Het eerste boek was een explosie van kleur en dan met name de kleur roze. Het verhaal ging over een jarige prinses die duidelijk dol was op deze kleur.
Het boek was een ware inspiratiebron voor haar geworden, vandaag zou ze met haar moeder een taart gaan bakken, want er moest geoefend worden voor haar 4e verjaardag, 31 december a.s. Alle ingrediënten waren al in huis en blij liet ze mij een pak roze fondant zien. Ze had er duidelijk veel zin in. In haar enthousiasme weet M. soms “van voren niet dat ze van achteren leeft” en dan springt ze lekker “van de hak op de tak”. Ik herken mij daar wel een beetje in, zou het daarom soms zo goed klikken tussen ons?
Gelukkig waren er ook nog genoeg rust momenten en hebben we uiteindelijk nog flink wat boeken gelezen. Met een enorme zin in taart nam ik afscheid. S’avonds kreeg ik een whatsapp, met een mooie foto van een trotse M. met haar zelfgemaakte, roze taart. Ik hoop dat ze nog heel lang op die roze wolk mag blijven zitten.

2 gedachten over “Roze vrijdag”

Reacties zijn gesloten.