Over mij

Mijn naam ‘Jolanda‘ zou een afleiding zijn van de Griekse woorden ‘ion’, dat ‘viooltje’ betekent, en ‘anthos’, dat staat voor ‘bloem’.
Familie en vrienden noemen mij vaak “Jo“.  En er lopen er drie op deze aardbol die mij ” ma” noemen, een naam die ik met trots draag!

Mijn geluksnummer is 11, overblijfsel uit het volleybal, lange tijd mijn rugnummer. Verder ben ik niet echt bijgelovig, maar die 11, die was en blijft speciaal  voor mij.  In de sport ben ik  fanatiek,  gedreven, en ok,  soms iets te, maar het heeft mij mooie ervaringen opgeleverd die ik voor geen goud had willen missen. 

Je kan mij s’ nachts wakker maken voor een vakantie naar een nog onbekende bestemming. In een oude VW camperbus van camping naar camping, of met de trein of vliegtuig, reizen met alleen een rugzak.  Of een stedentrip om vervolgens vanuit een leuk hotel, met de fiets de stad te ontdekken.  

Verder ben ik maar wat blij dat ik heb leren fietsen.
Niets mooiers dan op een hete zomerse dag, met je racefiets een col op te fietsen. Om,  eenmaal op de top aangekomen, als beloning voorovergebogen op je stuur, weer naar beneden te suizen. 
Of, dichterbij, op je fiets vanaf de markt met fietstassen vol boodschappen en een dikke bos bloemen  weer naar huis te fietsen.

Koken is soms mijn hobby en soms niet. Ik hou van de sfeer van oude huizen en struin graag kringloopwinkels af. Chique en kitsch is aan mij niet zo besteed. 

Een wereld zonder muziek kan ik mij niet voorstellen. Mijn favoriete muziekinstrument is een viool. Niet moeilijk om hiermee bij mij een gevoelige snaar te raken. Snaren, die worden bij mij sowieso snel geraakt. En met muziek al helemaal, teksten absorbeer ik

Op school vond ik het al leuk om opstellen te schrijven. Waarschijnlijk  één van de weinigen.  En ik heb in 2015 bij toeval herontdekt dat ik het nog steeds erg leuk vind om te schrijven.  Vandaar dit blog. “Girls just wanna have fun “. En ik kan niet anders zeggen, het creatieve proces van schrijven is voor mij ‘ Big fun‘!

(Be)leef je eigen plan!