Over mij

Een geboren “de Wild” en later werd daar de naam “Zwier” aan toegevoegd. Maar voor de meesten ben ik gewoon “Jo”.
Ambitieus en behoorlijk verslaafd aan de kick van een leuke pot volleybal, verhuisde ik op mijn negentiende naar Apeldoorn. Voor mij op dat moment een logische stap, na eerst al lange tijd wekelijks heen en weer te hebben gependeld tussen Leusden en Apeldoorn. Vele jaren heb ik met veel plezier bij PZ Dynamo gespeeld en liep het volleybal als een dik rood koord (rode draad is hier echt te zwak uitgedrukt!) door mijn leven. Tegenwoordig hou ik het qua sport bij fietsen, wandelen en zwemmen, minder belastend en prima te combineren met mijn werk.
In 2015 ben ik als  vrijwilliger aan de slag gegaan bij “De Voorleesexpress”. Zo herontdekte ik iets dat ik eigenlijk vanaf jongs af aan al wist: ik vind taal  leuk! Opstellen schrijven vond ik op school waarschijnlijk als één van de weinigen echt leuk om te doen. Aangezien één en één twee is, besloot ik te gaan bloggen over mijn ervaringen als voorlezer. Dat leverde op dat moment genoeg stof op om voorzichtig te beginnen. En het smaakte naar meer.
Voor mijn verjaardag vroeg en kreeg ik de cursus “Lust in je leven door schrijven” van Geertje Couwenberg, en wat vond ik dat leuk!
Te lang naar mijn zin, lag het bloggen op een gegeven moment op zijn gat.  Geen inspiratie, maar ik miste het wel. Inmiddels voorzichtig weer gestart. En al doe ik het vooral voor mijzelf, ik moet zeggen, alleen al het feit dat mensen de moeite nemen om mijn schrijfsels (weer) te lezen, dat vind ik  stiekem toch wel erg leuk. Dus bij deze, dank daarvoor!
De wereld staat op zijn kop, inspiratie genoeg zou je zeggen. Ik heb besloten om de pen weer op te pakken. En anders pas ik deze tekst gewoon weer aan. Go with the flow!

(Be)leef je eigen plan!