Over mij

Mijn naam ‘Jolanda’ zou een afleiding zijn van de Griekse woorden ‘ion’, dat ‘viooltje’ betekent, en ‘anthos’, dat staat voor ‘bloem’. Familie en vrienden noemen mij “Jo”. En er lopen er drie op deze aardbol die mij ” ma” noemen, een naam die ik met trots draag!

Mijn geluksnummer is 11, overblijfsel uit het volleybal, lange tijd mijn rugnummer. Verder ben ik niet echt bijgelovig, maar die 11, die was en blijft speciaal  voor mij.

In de sport ben ik fanatiek, soms iets te, maar het heeft mij mooie dingen opgeleverd. 

Je kan mij s’ nachts wakker maken omdat er een dikke rode kater voor de deur staat die naar binnen wil. Of, beter , voor een vakantie naar een nog onbekende bestemming. In een VW camperbus van camping naar camping, of met een trein of vliegtuig, reizen met alleen een rugzak.

Verder ben ik maar wat blij dat ik heb leren fietsen. Niets mooiers dan op een hete zomerse dag, met je racefiets een col op te fietsen. Of, dichterbij, op je fiets naar de markt en met fietstassen vol boodschappen en een dikke bos bloemen  weer weg te fietsen.

Koken is soms mijn hobby en soms niet. Ik hou van de sfeer van oude huizen en struin graag kringloopwinkels af. Chique en kitsch is aan mij niet zo besteed.

Een wereld zonder muziek kan ik mij niet voorstellen. Mijn favoriete muziekinstrument is een viool. Niet moeilijk om hiermee bij mij een gevoelige snaar te raken. Snaren, die worden bij mij zowieso snel geraakt.

Ik heb bij toeval ontdekt dat ik het erg leuk vind om te schrijven, vandaar dit blog. Girls just wanna have fun. En het creatieve proces van schrijven is voor mij ‘ Big fun’!

(Be)leef je eigen plan!