Mama kwijt

De laatste voorleessessie van dit jaar, inmiddels zitten we al weer ruim over de helft.  Ik vond dat M. wel een beloning had verdiend voor haar inzet de afgelopen weken. Tijdje terug had ik al een puzzel van Pocahontas op de kop getikt. Nu maar hopen dat hij in de smaak valt.
Bij binnenkomst had ze al snel door dat ik meer dan alleen maar boeken bij mij had. Nieuwsgierig pakte ze het kado uit en begon gelijk aan de uitdaging van 60 stukken, zou het niet teveel van het goede zijn? Maar nee, met haar oog voor detail en een flinke portie wilskracht zocht ze de juiste stukken bij elkaar. Na een klein half uurtje was ze klaar. Trots liet ze hem aan haar moeder zien. Ik denk dat ze hem deze vakantie nog wel vaker zal gaan maken.
Vervolgens pakte ze de door mij meegenomen boeken erbij, ja, ze vindt het echt leuk dat (voor)lezen. Deze keer had ik “Het pannenkoekenboek” van E. Carle voor haar meegenomen. Welk kind houdt er niet van? Ze vertelde dat ze ze vaak met haar vader bakt, als haar moeder weg is. Ik las, zij sloeg de bladzijden om en luisterde aandachtig. Daarna het boek “Bezoek voor beer” van B. Becker, over een beer die geen bezoek wil en een muis die daar geen boodschap aan heeft. En als laatste koos ze het boek “Mama kwijt” van C. Haughton. Deze wilde zij graag zelf lezen. En wat bleek, ze kende het boek al via school en had goed onthouden waar het over ging. Aan de hand van de afbeeldingen vertelde ze in haar eigen woorden het hele verhaal. Haar moeder en ik moesten er erg om lachen. Wat een leuke afsluiting van dit jaar. Nu 2 weken vakantie en dan gaan we hopelijk weer op de ingeslagen weg verder.