Say yes to the dress

Tijdens een rondje zappen, bleef de afstandsbediening hangen op het gelijknamige tv programma. Ik kon de verleiding niet weerstaan om even te kijken naar al die aanstaande bruiden die stuk voor stuk op zoek zijn naar die ene jurk waarin ze zich op die speciale dag een prinses, filmster, of gewoon de beste/mooiste versie van zichzelf willen voelen.
Hulptroepen worden meegenomen om samen tot een keuze te komen. En des te meer adviseurs er mee komen, des te leuker de uitzending. Gezichten spreken boekdelen en bij de geleverde commentaren vraag ik mij af: wie moet er ook al weer in die jurk lopen? Geld speelt vaak geen rol, ook al wordt er aan het begin van de zoektocht een budget genoemd, menig bruid gaat er met, zo lijkt het althans, het grootste gemak overheen. Dan moet die nieuwe keuken nog maar even wachten.
Het programma liet mij even teruggaan in de tijd, 22 jaar welgeteld. Ook ik ging op zoek naar die ene jurk, en wel in Amersfoort. Ik snap nog steeds niet hoe het heeft kunnen gebeuren, maar ik deed een aanbetaling van Nlg. 300,00 en hiermee had ik gelijk mijn grootste miskoop in mijn leven te pakken.
Thuis op de bank, sloeg de paniek toe, die jurk paste helemaal niet bij mij, ik zou mij er doodongelukkig in gaan voelen.  Het “voor een prikkie, een sneeuwwitte bruidsjurk, nooit gedragen, geen enkele keer…..”  gonsde door mijn hoofd.
Dus, belde ik hem af, was mijn aanbetaling kwijt en moest opnieuw beginnen. De 2e keer was ik beter voorbereid: gewapend met een paar voorbeeldfoto’s ging ik naar Isabelle D. Couture in Apeldoorn. Zij vertaalde mijn wensen in een ontwerp en ging er mee aan de slag. Zo kreeg ik toch nog mijn jurk. Eind goed al goed.
Vandaag precies 22 jaar geleden, klopte uiteindelijk de hele dag. De jurk pas ik allang niet meer, maar als het moet, zou ik die dag op exact dezelfde manier overdoen!

Reactie's op mijn blog zijn voor mij de kers op de taart, dus leuk als je een reactie achterlaat! Je email adres wordt overigens niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.