De Nationale Voorleesdagen

Met in totaal nog maar 5 weken te gaan, besloten we het voorlezen even te laten voor wat het was. Daarom afgesproken in de bibliotheek, leuk voor de afwisseling maar ook omdat M. daar al een tijdje niet meer was geweest.
Eenmaal binnen, vielen we met de neus in de boter. Wat bleek, het was de week van “de Nationale Voorleesdagen” en die middag werd er voorgelezen door Carin Reinders, de directeur van Coda.
Nadat M. eerst het volledige aantal toegestane boeken (10 stuks) voor thuis had uitgezocht, namen we plaats in de kring. Leuk dat één van M. haar favoriete boeken, t.w.  “Mama kwijt” ook werd voorgelezen. Maar ook werd duidelijk dat je met een boek zonder plaatjes maar met maffe woorden die helemaal niet bestaan, ook heel veel materiaal hebt om mee aan de slag te gaan. De kinderen verzinnen er zelf wel een verhaal bij.
Met in haar ene hand haar paraplu, en in de andere hand een rits koekjes voor onderweg,  ging M.  tevreden weer richting huis, nog nagenietend van de mooie verhalen.  En ik, ik had het deze week wel heel makkelijk als “voorlees juf”.